2 Ekim 2012 Salı

Baransu'ya...

Biliyorsunuz El Arabiya Gazetesi geçenlerde Hatay'da ölen pilotlarımızla ilgili belge (kağıt parçası) açıkladı... İddiaya göre Suriye, pilotlarımızı sağ buldu, sorguladı, ardından öldürdü ve enkaza geri bıraktı.

Tabii bunu duyan akıllı gazeteciler hemen atladı. Suriye şunu yaptı, bunu yaptı. Hatta bunun mümkün olabileceği söylendi..
Onlardan biri de ordinaryüs gazeteci Mehmet Baransu. Twitter hesabından, önce kendini övdü övdü bitiremedi. Ben şöyleyim, böyleyim dedi durdu. Uzman ya kendisi ardından şunu dedi; Profesyonel bir dalgıca sorarsanız, size, bir kişinin öldükten sonra nasıl kurşun gibi deniz altına inebileceğini anlatır.
Yani demek istediği, Suriyeliler öldürdü, ardından da enkaza hoooop attı, pilotlarımız da oraya nokta atışı gibi yerleşti.
Dediğini yaptım, profesyonel bir balıkadama sordum, böyle bir şey mümkün mü dedim.

Aynen aktarıyorum...

Ölen bir kişi ancak ayağına ya da vücuduna bir şey bağlarsanız, batabilir.
Ölen bir kişinin hiçbir engele takılmadan metrelerce inmesi mümkün değil. Çünkü bin 300 metrelik bir derinlikte en az 20 kadar değişik akıntı bulunur. O nedenle cesetlerin direkt olarak inmesi söz konusu olamaz, mutlaka bir engele takılmaları olağandır.

Bırakın o kadar derinliği 20 metreden bir taşı bile deniz dibine koyduğunuz tenekeye isabet ettiremezsiniz.
Bir de örnek verdi balıkadam büyüğümüz. Karadeniz'de U-21 denizaltısını denize indirmek isteyen ekibin amacı 300 metreydi. Ancak öylesine akıntı vardı ki, batırma işlemi 20 küsür metrelerde son buldu.
Zaten Suriye'nin de böyle bir teknolojiye sahip olma ihtimali yok diye de ekledi... 
Hatırlarsınız Türkiye'nin bile o derinlikte bir şey bulma gücü yok. Sağolsunlar Amerikalılar yardım etti de, pilotlarımızı bulabildik.

Uzun lafın kısası. Ağzı olan konuşuyor diye bir söz vardır. Bilirkişi olduğunu, her şeyi bildiğini sanan bu kişilere de insanların gözü kapalı inanması kötü.

Araştıran bir Türkiye, bu gibi insanların boş laflarını günyüzüne çıkaracaktır elbet.

             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder