24 Nisan 2012 Salı

Aman dikkat...

Yüksek Öğretim Kurumu yani kısa adıyla YÖK, yeni bir karar aldı. Fen Edebiyat fakültesi öğrencileri için formasyon programını kaldırdı. Yani, yeni düzenlemeyle artık bu bölümlerden mezun olanlar öğretmen olamayacak..

Garip değil mi... Şimdi çıkıp, eğitim fakülteleri var, onların uzmanlık alanı, onlar yapmalı bu işi diyebilen çıkabilir. Haklı olabilirler. Peki sen bu bölüme giren öğrencileri nerelerde istihdam edeceksin? Nasa'da mı? Tübitak'ta mı? Gölbaşı uzay merkezinde mi? Edebiyatçıları ne yapacaksınız Türk Dil Kurumu'na mı yerleştireceksiniz...

Son sınavda öğrencilerin fen ve matematikten aldığı sonuçlar ortada... Bunu nasıl düzeltiriz diye düşünmeyi kenara bırakan büyüklerimiz, üstüne üstlük bir de Fen mezunlarını iyice okullardan uzaklaştırıyor..

Her yıl 5 bin mezunun verilmesi de YÖK'ün neden böyle bir karar aldığının ipuçları gibi... Öğretmen açığına rağmen hala binlerce kişinin atamasının yapılmaması bir neden...

Şimdi YÖK, iletişim fatültelerine de el atabilir... Gazetecilik okuyana televizyon yasağı, radyo televizyon okuyana da gazetede çalışma yasağı gelebilir. Aman dikkat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder