5 Mart 2012 Pazartesi

Hangi taraf?..

''Taraf olmayan bertaraf olur''. Referandum öncesi duyduk bu sözü. Haliyle yarıdan fazlası taraf oldu ülkenin... Hayırlara vesile olması dileğiyle...

Şimdilerde yine aynı konu gündemde... Başrollerinde de tanıdık simlar var. TÜSİAD ve iktidar. Malumunuz 4+4+4 eğitim sistemi tartışılıyor bugünlerde Türkiye'de. Herkes bir şeyler söyleme derdinde. Eleştiren de var, destek olan da... Destek verenler el üstünde tutuluyor, köstek olanlara aba altından sopa gösteriliyor.

İşte onlardan biri TÜSİAD. ''Bu böyle olmamalı, bizi geri götürür, kızlar eve kapanır'' açıklamaları yaptı başına gelecekleri düşünmeden. Ve ayar hemen geldi. Hem de en tepedeki isimden, Başbakan Erdoğan'dan.

Recep Tayyip Erdoğan, açtı ağzını, yumdu gözünü. Eleştirmenin, muhalefet etmenin mümkün olmadığını anlattı uzun uzun. Ne haddinize dedi kısa yoldan. O sustu, diğerleri başladı. Milletvekilleri, bakanlar, partililer kısacası Ak Partililer topyekün savaş açtı TÜSİAD'A.

Neymiş, TÜSİAD işine bakmalıymış, ona mı kalmış, çok istiyorsa siyaset, parti kursunmuş. Hatta yetmedi, bir Ak Partili, ring benzetmesi yaptı, TÜSİAD yumruk kaldırdı, yumruk yemeye de hazır olmalı dedi.

Kısacası şu, ya Ak Partilisin ya da hiçbir şeysin. Bunu dikte ettiler hep birlikte.

Sonuç; muhalefet etme, seni ilgilendirmeyen konularda fikir beyan etme, ağzını bile açma, darılırım, kırılırım, mesafe koyarım.

Sonra gelsinler, biz anayasa yapacağız desinler. 75 milyonu kapsayan anayasa.

Selametle... Bu olsa olsa taraf'yasa olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder